EURO 2012 - ΥπερAνάλυσις

* Δευτέρα 4 Ιουνίου, 15:14 *


Είπα να το σπάσω σε 4-5 (4μιση δηλαδή) αναρτήσεις για να πουλήσω σπασπένς, αλλά μετά λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία που θα προκαλούσα στους χιλιάδες αναγνώστας, τα δίνω όλα μονοκοπανιά (οχι όμως και όσο-όσο) κι όποιος αντέξει:

Α' ΟΜΙΛΟΣ (το ΓΚΡΟΥΠ παραπέμπει σε ομαδικό τουρισμό)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Περνάει στην επόμενη φάση, γιατί ως διοργανώτρια πρέπει να φανεί οτι τα λεφτά των Πολωνών πιάσανε τόπο. Να υπάρχει δηλαδή η κάποια δικαιολογία, όταν μετά από κάποια λίγα χρόνια τους ανακοινώσουν το πόσο χρωστάνε λόγω επειδή του EURO.

ΡΩΣΣΙΑ: Στον Πούτιν, πουτινιές; θα ρωτούσε ο Λιακόπουλος. Η απάντησις γνωστή, γουστάρω στην επόμενη φάση να κάτσει το χιαστί με την Γερμανία.

ΤΣΕΧΙΑ: Αν δεν ήταν η Πολωνία, ίσως είχε κάποιες ελπίδαι. Ίσως όμως και να μην είχε.

ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΤΑΝ (ΕΛΛΑΣ): Πού είναι ο Γκαγκάτσης; Που είναι ο ΘώδΟΥρης, ο MVP όλων των mvp; Πού είναι το 2004; Και nationalist να το παίζει κάποιος, αυτό το πράμα δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Τουλάχιστον ας γίνοταν ο τελευταίος αγώνας στην Κωνσταντινούπολις για να μας έδινε ο Βλαδίμηρος κάνα 3ποντο.


Β' ΟΜΙΛΟΣ (το ΓΚΡΟΥΠ παραπέμπει στα γνωστά RA-RB-.. του ΟΠΑΠ)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αξιόπιστη σαν Μερσεντέ (πες το και Μερσέντες). Τώρα βέβαια μπορεί η Μερσέντες να μην μ αρέσει, αλλά αν μου έλεγαν να πάω ως το Πεκίνο με κούρσα, αυτήν θα επέλεγα. Στο θέμα μας, σχεδόν πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις κάνει πορεία πρωταθλητού/ριας. You pass madam Merkel, όπως θα έλεγε και ο Αλέξης απ τον ΞΥΡΙΖΑ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 'Η αλλιώς Μικτή Σπαρτάκου. Το τί μπορούμε να πούμε και να μην γράψω για μια χώρα που στήνετε δυο φορές εντός έδρας για να το πάρει η ΝεοΕλλάς, είναι μια μεγάαααλη κουβέντα. Τα όσα χρωστούμενα πάντως από εκείνη την εργολαβία φάνηκε ότι ξεπληρώθηκαν με τα ευρωπαικά κατσαρόλια της Πόρτο. Βάλτε αστερίσκο για το τέλος.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Παίζει λένε μπαλάρα, τρίτο φαβορί την έχουν τα μπουκία, οχι όμως και τα τσαμπούκια. Αν περάσει λοιπόν τον όμιλο, καλή και η τρίτη θέση στην γενική κατάταξη.

ΔΑΝΙΑ: Θα παλέψουν, αλλά στην ΟυκρανοΠολωνία θα παιχτεί ποδόσφαιρο(μην είμεθα και τόσο σίγουροι όμως) και οχι ελληνορωμαική.


Γ' ΟΜΙΛΟΣ (όπως και να το δεις, το 'όμιλος' υπερισχύει του βλαχίστικου 'group')

ΣΠΑΝΙ'Α: Χωρίς το αρχικό Ι. Το '08 αναγνωρίζω οτι ήταν η σειρά της. Το '10 όμως δεν ήταν, άσχετα αν το αναγνώρισαν όλοι οι άλλοι. Ε τώρα δηλαδή τί θέτε(οχι θέλετε); Να είναι και πάλι; Ας αράξουν κι ας βγουν από μόνοι τους εκτός σειράς, γιατί έτσι κι αλλιώς θα τους βγάλουν εκτός οι άλλοι αυτή την φορά, για να μην γίνει μονοπώλιο το μαγαζί. Αξιοπρεπέστατος ο αποκλεισμός σας στους 8.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Θα κάνω χαβά με τον κοκάκια που έχει για προπονητή στον πάγκο. Αναμένω ρεσιτάλ κινήσεων και χειρονομιών. Το κοουτσάρισμα, ας το τσεκάρει ο Αλέφας. Γουστάρω να την περάσω στην επόμενη γύρα, και θα το κάνω κιόλας γιατί οι τύποι είναι και αρχιμάστορες των στησιματικών κυκλωμάτων.

ΙΤΑΛΙΑ: Το '06 το σηκώσατε λόγω επειδή των σκανδάλων. Ιδία τακτική και τώρα;;;; Απαράδεκτοι, γιατί σας κατάλαβαν μέχρι και οι μπούφοι, και ως γνήσιοι παπατζήδες δεν έπρεπε να επαναλάβετε το ίδιο σενάριο. Στην δύσκολη περίπτωση να το σήκωναν, ας φανταστεί ο αναγνώστης το τι θα γινόταν στο επόμενο Μούντιαλ. Όλες οι ομοσπονδίες θα κάνανε διαγωνισμό πριν την έναρξη του, για το ποιο εθνικό πρωτάθλημα ήταν το πιο σικέ. Μπαράζ σκανδάλων θα είχανε και οχι μπαράζ για ανόδους/υποβιβασμούς.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Οι μΠΑΟγΚτζσήδες των μεγάλων διοργανώσεων. Νικητής ο λαός (και οχι ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Κομανέτσι), οι φίλαθλοι μας που ταξίδεψαν εκατομμύρια χλμ. κέρδισαν όλες τις μάχες όλων των εξέδρων και όλα τα σχετικά. Τουλάχιστον ας παίξουν δυνατά και βρετανικά μπας και δούμε κανα παλικαρίσιο και χωριάτικο τάκλιν. Θα γούσταρα να περάσουν, αλλά δεν γουστάρουν όλοι οι άλλοι. Οπότε καλή επιστροφή.

[Έφτασες στην περίπου στη μέση. Αν βαρέθηκες, ας πρόσεχες.]

Δ' ΟΜΙΛΟΣ (δικό σας)

ΓΑΛΛΙΑ: Πετεινοί χωρίς Ζιντάν(ναι ξέρω, σταμάτησε πριν 6 χρόνια), είναι Φρεντο Εσπρέσσο χωρίς αφρό. ΑπΕ κει και πέρα, δικό σου είναι το μαγαζί Πλατινί, μεχρί τα ημιτελικά δεν θα δυσκολευτείς και πολύ. Σε κόβω για αρχή να μανατζάρεις ενα διπλωματικότατο και δημοσιοσχετίστικο ξερό Χ στο πρώτο ματς με τους Άγγλους.

ΑΓΓΛΙΑ: Όλο ραντεβού για πρώτη θέση δίνουν, και όλο δεν έρχονται. Ε τί σκατά Εγγλέζοι είναι; Αν αργούσαν 5 λεπτά (1-2 διοργανώσεις δηλαδή), θα έλεγα οτι τυπικοί στην ώρα τους μπορεί να μην είναι, αλλά τουλάχιστον για να έρθουν, σημαίνει οτι μια γαμημένη συνέπεια της πλάκας την έχουν. Μάγκες και δάγκες, το νεο ρανΔεβού δίνεται για τις 1 του Αλωνάρη (πες το και Ιούλη). Τελευταία ευκαιρία για να έρθετε. Βοηθήστε μας, για να σας βοηθήσουμε που έλεγε και ο Μπουλάς.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Θα έγραφα τα ίδια με την Πολωνία, αλλά δεν τα γράφω. Πετρέλαιο έχουν, φυσικόν αέριον έχουν, ρωσικοί αγωγοί περνάνε από την χώρα τους, οπότε δεν θα περάσουν που δεν θα περάσουν, τουλάχιστον θα μπορέσουν να καλύψουν κάποια από τα δις της διοργάνωσης. Αν και κλασσικά θα τα φάνε όλα οι πολιτικάντηδες τους.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Είναι αυτό που λέμε φιλική συμμετοχή. Θα ψιλοζορίσουν μέχρι κάποιο σημείο, αλλά στο τέλος θα παραδοθούν γιατί τους περιμένουν οι παραλίες της Κρήτης και της Ρόδου.

Στη σούμα τώρα, από τα λεγόμενα φαβορί ξεχωρίζω την Μερσεντέ, τους ασυνεπείς και τους Φρεντο Εσπρέσσο χωρίς αφρό:
γιατί
Η κομμουνίστρια Μέρκελ θέλει να ξανακάνει η Γερμανία εισβολή στην Πολωνία (αν και ο τελικός θα γίνει στο Κίεβο)
επειδή
Οι Άγγλοι θα προσπαθήσουν αυτή την φορά να είναι συνεπέστατοι, αλλά με τόση σούρα που θα χουν μπορεί να μπερδέψουν το σημείο του ρανΔεβού, και αντι για Κίεβο να βρεθούν Βαρσοβία
και διότι
Τα γαλλικά κοκόρια μπορούν άνετα να κάνουν μια διακριτικότατη πορεία όπως αυτή του ’06 και να βρεθούν από το σχεδόν πουθενά στον τελικό

Στον ρόλο του underdog ο αστερίσκος, η Πορτογαλία. Όλο το ζουμί βέβαια βρίσκεται στο σκεπτικό: Είναι γνωστός ο όρος P.I.G.S. Ας πάρουμε ξεχωριστά το κάθε γράμμα. Το 2004 η G (Γραικυλιστάν) σηκώνει το Euro. To 2006 η Ι (Ιτάλια) σηκώνει το Μούντιαλ. Το 2008 και το 2010 η S (Σπανία, δηλαδή χωρίς το αρχικό Ι) σηκώνει τα γνωστά. 2012 είναι η σειρά της P. Μεσογειακή υπόθεσις δηλαδή. 

Επειδή όμως η κούπα είναι για έναν/μια, καταλήγω σε Αγγλία, χωρίς να την ποντάρω φυσικά σε απόδοση- φυστίκι (κοντα στο 11.00).

Για τον πρώτο σκόρερ διοργάνωσης βρίσκομαι σε τρίλημμα: ΓκέγκαςΒελι, Σάμαρας ή Λυμπερόπουλας; Είναι και δυνατές οι αποδόσεις τους. Θα ενημερωθείτε προσεχώς με γραπτό μήνυμα για την επιλογή.

Όσοι τώρα με δήθεν αφορμή το Euro, βρεθείτε στην Ουκρανία και δεν έχετε δει τα επιτόπια υπερ_ρεπορτάζ του Στεφανάρα του Χίου στις διάφορες πιάτσες, προσοχή στα ακάποτα.

Έφτασες στο τέλος. Δεν ξέρω για σένα, για μένα πάντως ήρθε η ώρα για έναν φρεντο εσπρέσσο με τον πρέποντα αφρό.
free counters