Κάτι περισσότερο από μια κοροϊδία

* Σαββάτο 18 Δεκεμβρίου, 5:09 μμ *
Μετά την παλάμη στα Ρεμάλια και την ανάληψη του Μούντιαλ 2022 από το Κατάρ, ήταν η ωραιότερη συγκυρία για να φάνε το παραμύθι οι βάσκοκαταλανοί ψευτοεπαναστάτες του κώλου. Αυτοί που δεν ανέχονταν χορηγό στην φανέλα τους, τώρα θα έχουν δυο.

Εκτός της Unicef λοιπόν, το Qatar Foundation θα διαφημίζεται για 30 εκατομμύρια το χρόνο την επόμενη πενταετία. Μιλάμε για επανάσταση τώρα από τους πιο τίμιους και ένδοξους επαναστάτες. Προκύπτει ένα ερώτημα όμως εδώ:

- Αφού όπως λένε πληρώνουν οι ίδιοι χορηγία στην Unicef και όχι η Unicef σε αυτούς, γιατι δεν κάνουν το ίδιο και με το Qatar Foundation; Αφού όπως (πάλι) λένε πρόκειται για ένα ίδρυμα που προωθεί την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη και δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα (γελίατρο ρε).
- Ε δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ρε koumartzi γιατί είναι και τα χρέη στην μέση.
- Ποια χρέη ρε; Αφού έχουν πάρει τόσα κατσαρόλια τα τελευταία χρόνια και έχουν παίXται από τις ακαδημίες τους και δεν πλερώνουν μεταγραφαί.
- Ε δεν τα ξέρεις καλά μΕ φαίνεται. Ο οικονομικός τους διευθυντάς δηλώνει ότι: «Αν δεν αντιμετωπίζαμε χρέος μεταξύ 420-430 εκατομμυρίων ευρώ, δεν θα είχαμε ανάγκη να συμφωνήσουμε. Χρειαζόμαστε τα χρήματα.»

Χρειάζονται τα χρήματα ρε…..

Γενικότερα, αυτό το παραμύθι του σημερινού παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι μια υπόθεση στην οποία ξεκινάς να γελάς χωρίς να ξέρεις το πότε(και το εαν) θα σταματήσεις. Από πού να πρωτοξεκινήσεις. Από το ότι τα μεγαλύτερα clubsz (σωματεία κατά τον Αλέφα) της Ευρώπης έχουν χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ; Από τους βάσκους ψευτοεπαναστάτες που έχουν εντέχνως λανσάρει ότι είναι οι πιο αδικημένοι αλλά και οι πιο τίμιοι του πλανήτου; Από το ότι ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα προσφέρει 150 εκατομμύρΓια ευρά για να διαφημίζεται; Από τους Άραβες(μεγάλο ανέκδοτο οι τύποι) που ‘επενδύουν’ καραβιές με πετροδόλαρα σε ποδοσφαιρικές εταιρίες;

Ξεκινήστε από όπου θέλετε. Σταματημό δεν θα έχετε όμως. Και μιας και το παραπάνω γράφτηκε για το καμάρι της Καταλονίας, είναι καιρός να αλλάξουν αυτό το κομμουνιστικό ‘Κάτι παραπάνω από μια ομάδα’ σε αυτό που ακριβώς τους ταιριάζει: ‘Κάτι περισσότερο από μια κοροϊδία.’

// Εδώ, είχα γράψει ότι μετά την Unicef, θα ακολουθούσε πασίγνωστη στοιχηματική εταιρία. Παρέβλεψα όμως το γεγονός ότι δεν μπορείς να πας από την φουλ φιλανθρωπία στον φουλ καπιταλισμό. Έπρεπε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο κι αυτό ακριβώς είναι το Qatar Foundation. //

free counters