ΚΟΚΚΙΝΟ Η΄ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ;


Ανεξάρτητα με το τί δουλειές κάνει και με το ποιος στα αλήθεια είναι, οι δηλώσεις του Μπέου είναι παλικαρίσιες. Αυτές και μόνο αυτές κρίνει ο koumartzis. Δεν φοβάται ο τύπος. Όπως δεν φοβούνται και οι υπόλοιποι πρόεδροι της Β΄Εθνικής. Γιατί ξέρουν τι θα τους κλάσουν. Για μένα είναι μάγκες. Όποιος καθορίζει το παιχνίδι είναι μάγκας. Άφησαν οι προεδράρες στην απέξω τους book, και προκαθορίζουν μόνοι τους τις εξελίξεις. Δικά τους τα κέρδη, δεν τα μοιράζονται με κανέναν. Πάμε στην αναδημοσίευση της αναδημοσίευσης sportday~b-united~the betkillers :


Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Ντυμένο για όλα όσα αφορούν όχι μόνο το χώρο της Β’ Εθνικής αλλά γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναδημοσιεύουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει σάλος με ύποπτους αγώνες στη Β' Εθνική. Πως το σχολιάζεται το γεγονός αυτό.

«Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε ότι ακούγεται ή λέγεται. Αν θέλετε να το τοποθετήσουμε διαφορετικά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος. Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο λάθος από την πλευρά των δημιογράφων που δημιουργούν ένα τέτοιο θέμα και ρίχνουν λάσπη. Και αυτή η λάσπη παραμένει χωρίς αποδείξεις».

Ναι αλλά ο αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ Πίτερ Λιμάχερ έχει στα χέρια του έναν φάκελο, το πόρισμα του οποίου κάνει λόγο για ύποπτα παιχνίδια στη Β' Εθνική.

«Καταρχάς να μας πει ο κύριος Λιμάχερ το επάγγελμά του. Τι δουλειά κάνει. Το δίπλωμά του. Θεωρώ πως είναι από τα καινούργια φυντάνια που μας έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Τα λεγόμενα golden boys, που κάθονται στα μεγάλα γραφεία της ΟΥΕΦΑ, παίρνουν παχυλούς μισθούς και πρέπει να κάνουν κάτι για δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Δεν έχει απολύτως τίποτα στα χέρια του. Καμία απόδειξη για στημένα παιχνίδια. Το θεωρώ πολύ αστείο το όλο θέμα. Μιλάει για κίτρινα και κόκκινα σημεία. Και εγώ θα το πάω στο τραγούδι της συγχωρεμένης της Μοσχολιού που έλεγε άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε καραβάκια στο Αιγαίο. Ολα αυτά είναι αστεία και θεωρώ ασόβαρο τον κ. Λιμάχερ. Τι σημαίνει το κόκκινο και το κίτρινο; Είναι στοιχείο πως έχει στηθεί ένα ματς;»

Είναι όμως μία ένδειξη...

«Υπαρχει ένα σύστημα, όπου όταν ένας αγώνας δέχεται ροή στοιχημάτων, αρχίζει να ενημερώνει, ότι δέχθηκε πολλά λεφτά. Αυτό, όμως τι σημαίνει; Οτι στήθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι; Γιατί δεν μιλάνε για το περιβόητο παιχνίδι Σουηδία-Δανία πριν από χρόνια; Ήταν στημένο; Γιατί δεν μας λέει η ΟΥΕΦΑ; Απλά και τις δύο ομάδες τις βόλευε η ισοπαλία. Γιατί δεν μας λέει η ΟΥΕΦΑ αν άναψε κόκκινο ή κίτρινο λαμπάκι στο προχθεσινό ματς του ΕΙΡΕ με την Ιταλία και στο Κύπρος - Βουλγαρία. Για μένα στημένο είναι ένα παιχνίδι όταν υπάρχουν αποδείξεις. Υπάρχουν τέτοια στοιχεία; Αν υπάρχουν να τα προσκομίσουν και όσοι είναι εμπλεκόμενοι να πάνε φυλακή. Εγώ για παράδειγμα έπαιξα την Εθνική Ελλάδος να νικήσει τη Λετονία. Τι σημαίνει; Ότι στήθηκε το ματς; Έτσι ήθελα και την έπαιξα. Ποιο είναι το αδίκημα; Απαγορεύεται κάποιος να παίξει στοίχημα;»

Πως κρίνετε όμως το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος μετέβη ο ίδιος στην Ελβετία για να συναντήσει τον κ. Λιμάχερ;

«Ο κύριος Πιλάβιος είναι ένας νέος άνθρωπος, φιλόδοξος και μέχρι τώρα δείχνει πως θέλει να λειτουργήσει με διαφάνεια».

Και τότε πως είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι να μην ασχολούνται με ένα τόσο σημαντικό θέμα; Δεν είναι λογικό να πάρει δημοσιότητα;

«Ορισμένοι δημοσιογράφοι έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο στην Β' Εθνική. Τους τελευταίους μήνες που ασχολούμαι με την κατηγορία, έχω καταλάβει πως είναι μία κατηγορία αδικημένη και παρεξηγημένη. Αν γίνει κάτι ύποπτο στη Σούπερ Λίγκα, κανείς δεν μιλάει. Αν πάλι γίνει στη Β' Εθνική, τότε αμέσως πέφτει σκιά. Ολοι μιλούν για δόλο. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται μία κατάσταση με σκιές. Δεν λέμε πως δεν γίνονται πράγματα που δεν αρέσουν σε πολλούς από εμάς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλο το ποδόσφαιρο της Β' και Γ' Εθνικής, είναι στημένο. Συμφωνώ πως αρρωστημένες καταστάσεις πρέπει να απομακρυνθούν από τον χώρο. Όμως δεν μπορεί να αιωρούνται αυτές οι σκιές. Θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να δυσφημούν το ποδόσφαιρο και να λένε αερολογίες. Οταν μάλιστα ζουν από αυτό».

Υπάρχει τρόπος αντίδρασης από την Ενωση Β' και Γ' Εθνικής;

«Εχω κάνει πρόταση στην Ένωση να κάνουμε μύνυση και αγωγή σε αθλητική εφημερίδα με αφορμή ένα δημοσίευμά της»

Η Ενωση έχει έρθει σε επαφή με τον κ. Πιλάβιο για να ενημερωθεί επίσημα για το συγκεκριμένο φάκελο;

«Οπως μας έχει ενημερώσει και ο κύριος Πιλάβιος που είναι ένας άφθαρτος άνθρωπος, θα παραδωσει τον φάκελο στην εισαγγελεία. Για μένα αυτό πρέπει να συμβεί το συντομότερον δυνατόν. Προσωπική μου εκτίμηση και με βάση την εμπειρία μου είναι πως θα γίνουν απλά κάποια ραντεβού. Με ενδείξεις δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν. Πρέπει να έχεις αποδείξεις και εγώ προσωπικά προκαλώ όλους, αν έχουν να τις βγάλουν στη φόρα».

Τόσα χρόνια ακούσαμε πολλά για τον αγώνα του Πανιωνίου με την Ντιναμό Τυφλίδας αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει αποδειχθεί.

«Ακριβώς. Τότε είχαν ανοιχθεί λογαριασμοί δικοί μου και της οικογένειάς μου. Αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Αν είναι μάγκες ας βγάλουν τις αποδείξεις. Τους έχω προκαλέσει 100 φορές. Εγώ ξέρω ότι σε εκείνο το παιχνίδι κέρδισε η ομάδα μου 5-2. Επρεπε να χάσει ο Πανιώνιος για να κερδίσουν οι εταιρείες στοιχημάτων που πίνουν το αίμα του κοσμάκη; Και στην τελική ας μας πουν αυτές οι εταιρείες αν πληρώνουν φόρους; Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω. Να μπω εγώ στα αποδυτήρια και να πω στους παίκτες μου καθίστε να χάσετε για να κερδίσουν οι εταιρείες; Δεν θα απολογηθώ εγώ για την ομάδα μου που προσπαθεί να κερδίσει. Ούτε με ενδιαφέρει αν στην ομάδα μου έχουν ποντάρει κάποιοι λεφτά. Δηλαδή τι πρέπει να κάνω εγώ όταν παίζονται πολλά λεφτά υπέρ ή κατά της ομάδας μου; Αστεία πράγματα είναι αυτά».

Στην προκειμένη περίπτωση όμως η σκιά δύσκολα θα φύγει από τη Β' Εθνική.

«Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που έτσι μας έχουν μάθει. Να ζούμε με την καχυποψία. Εμένα πέρυσι με κατηγορούσαν γιατί χρησιμοποιούσαμε νέα παιδιά τις τελευταίες αγωνιστικές. Από την στιγμή που βγήκαμε εκτός στόχων, γιατί να μην επενδύσουμε στα νέα παιδιά; Να τους δώσουμε ευκαιρίες; Ημουν στον Πανιώνιο για 8 χρόνια, στον Ηρακλή για ένα διάστημα και τώρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Έχω συνεργαστεί τουλάχιστον με 200 παίκτες. Άλλοι έκαναν καριέρα, άλλοι έφυγαν. Με άλλους είμαστε φίλοι και με άλλους εχθροί. Δεν χωρίσαμε με όλους φιλικά. Ας βγει ένας ποδοσφαιριστής να πει ότι τους είπα να κάτσουμε να χάσουμε».

Το ότι ο ΟΠΑΠ δεν συμπεριλαμβάνει στο κουπόνι τα ματς της Β' Εθνικής, δεν προκαλεί ερωτηματικά;

«Την μεγαλύτερη ευθύνη για ότι συμβαίνει στον ΟΠΑΠ τα τελευταία χρόνια την έχει η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα ήθελα να πω πολλά για τον κ. Χατζηεμμανουήλ αλλά αφού δεν τα είπα παλιότερα δεν θα τα πω ούτε τώρα. Απλά όταν η εκάστοτε κυβέρνηση διορίζει έναν άνθρωπο να εποπτεύει έναν τόσο μεγάλο οργανισμό (σ.σ. ΟΠΑΠ) πρέπει ο συγκεκριμένος παράγοντας να μην θεωρεί ότι έχει πάει διακοπές στο διάστημα. Ο κύριος Χατζηεμανουήλ έτσι έβλεπε το ποδόσφαιρο. Έπαιρνε έναν παχυλό μισθό και δεν είχε σχέση με το αντικείμενο».

Ναι αλλά ο ΟΠΑΠ είναι χορηγός της Β' Εθνικής.

«Αυτό είναι το παράλογο. Από την μία πλευρά ο ΟΠΑΠ δίνει πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Β' Εθνική για χορηγίες, φανέλες και άλλες εισφορές και από την άλλη η ίδια εταιρεία δυσφιμεί το προϊόν. Δεν ξέρει πως να το προστατέψει. Ακόμα κι αν υπάρχουν προβλήματα, προσπαθείς να τα λύσεις και όχι να τα διογκώσεις. Το μέγεθος της ανικανότητας είναι τέτοιο πως έχουν φέρει στελέχη από την Αγγλία. Και μην ξεχνάτε ότι μέσα στο ΟΠΑΠ υπάρχουν και αρκετοί δημοσιογράφοι σε επιτροπές που παίρνουν μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ».

Ο Ολυμπιακός Βόλου και προσωπικά εσείς τι ενέργειες έχετε κάνει για να λυθεί το πρόβλημα με τον ΟΠΑΠ;

«Ως Ολυμπιακός Βόλου, βλέποντας όλα αυτά που συνέβαιναν στον ΟΠΑΠ, με επίσημη επιστολή ζήτησα άμεση συνεργασία. Επίσης ζήτησα να μην συμπεριλαμβάνεται ο Ολυμπιακός Βόλου στο κουπόνι του στοιχήματος γιατί δεν θέλω να ρίχνουν κι άλλη λάσπη. Ωστόσο δεν πήρα ποτέ απάντηση».

Εχει χαραχθεί κοινή πολιτική από την Ενωση Β' και Γ' Εθνικής;

«Το ποδόσφαιρο της Β'-Γ' Εθνικής δέχεται μία άδικη επίθεση. Είναι παρεξηγημένο. Υπάρχει όμως τρόπος να βρεθεί λύση. Εμείς οι παράγοντες που είμαστε μέλη της Ένωσης θεσμοθετήσαμε τα πλέι Οφ. Και γιατί το κάναμε αυτό. Θέλουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και δεν θέλουμε να υπάρχουν αδιάφοροι αγώνες. Να μην υπάρχουν μελανά σημεία και σκιές. Κάναμε ένα βήμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει ανταπόκριση».

Υπάρχει ενδεχόμενο η διαμαχή που έχει η Ενωση Β' και Γ' με την Σούπερ Λιγκα για το οικονομικό, να οφείλεται και στις «σκιές» που έχουν σκεπάσει την κατηγορία;

«Περισσότερες σκιές υπάρχουν στη Σούπερ Λίγκα. Η λύση που πρέπει να βρεθεί με την Σούπερ Λιγκα είναι μονόδρομος. Βλέπω μία αλλαζονεία από κάποιους, που δεν τους ταιριάζει. Εμπνευστές της Σούπερ Λιγκα ήταν τέσσερις άνθρωποι. Μεταξύ των οποίων ήμουν και εγώ. Το αρχικό σκεπτικό μας ήταν άλλο. Να προσέξουμε τις μικρές κατηγορίες. Αυτοί όχι μόνο δεν ασχολούνται, αλλά τις έχουν... φτύσει. Θέλω να πιστεύω πως θα λειτουργήσει η κοινή λογική και θα βρεθεί λύση».

Ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση με την οποία να μην επιτρέπεται σε όσους ασχολούνται με το ποδόσαιρο να παίζουν στοίχημα, θα βοηθούσε;

«Θεωρώ ότι η ΕΠΟ πρέπει να θέσει το θέμα αυτό μέσω της γενικής συνέλευσης, να το περάσει στους εσωτερικούς κανονισμούς των ομάδων και να απαγορέψει σε κάθε εμπλεκόμενο να παίζει έστω και ένα ευρώ. Εμείς στον Ολυμπιακό Βόλου το έχουμε εφαρμόσει αυτό μέσω του εσωτερικού μας κανονισμού, με υψηλές ποινικές ρήτρες. Όπως άλλωστε το είχα κάνει και όταν ήμουν στον Πανιώνιο».

Να περάσουμε λίγο και στον Ολυμπιακό Βόλου. Θα ανέβει τελικά η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα;

«Δημιουργήσαμε μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό πρέπει να το δείξουν και οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν βγάλουν αυτό που μπορούν, τότε είμαι σίγουρος κάτι μεγάλο δημιουργείται στον χώρο του ποδοσφαίρου»

Φοβάσαι το ενδεχόμενο να μην ανέβει ούτε φέτος η ομάδα;

«Οταν ανέλαβα είχα πει στα επόμενα δύο, τρία χρόνια η ομάδα θα βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ. Αν δεν ανέβουμε και φέτος, δυσκολεύουν τα πράγματα. Ωστόσο, μετά την αποχώρηση των Γκαγκάτση, Ψυχομάνη και από την στιγμή που οι άνθρωποι που ήρθαν δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν μία συμμορία που θα ελέγχει όλες τις κατηγορίες, είμαι σίγουρος ότι αν έχεις ομάδα, κόσμο και δυναμική, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα»

Το θετικό είναι ότι έχεις στο πλευρό σου και τον κόσμο του Βόλου.

«Φέτος η πόλη άρχισε να ξυπνάει. Επίσης καταλαβαίνω πως πολλοί επιχειρηματίες έχουν οικονομικά προβλήματα. Αλλά παρόλα αυτά, δεν έχω παράπονο».

Πόσο δύσκολο είναι να διοικείς μία ομάδα εκτός Αθηνών;

«Πολύ δύσκολο. Αλλά στον Βόλο τα μέλη του Δ.Σ. είναι ενεργά, δουλεύουν και είναι σε θέση να δώσουν λύσεις, όταν εγώ δεν μπορώ να είμαι στον Βόλο. Πάνω από όλα είμαστε φίλοι και έχουμε κάνει μία καλή και δυνατή ομάδα»

Τελικά τι είναι πιο εύκολο για τον Αχιλλέα Μπέο. Να βγάλει τον Πανιώνιο στην Ευρώπη ή τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λίγκα;

«Τον Πανιώνιο στην Ευρώπη (σ.σ. γέλια). Η Β' Εθνική είναι πολύ δύσκολη κατηγορία και απρόβλεπτη»

Η γνώμη σου για τον Σάκη Τσιώλη;

«Αξιόλογος προπονητής και αδικημένος. Δικαιούται να εργάζεται στην Σούπερ Λίγκα. Του έχω εμπιστευτεί τα πάντα γιατί τον πιστεύω. Εγώ είμαι απλά δίπλα του»

Στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να δουμε μία ομάδα στον Βόλο;

«Μα ούτως ή άλλως ο Βόλος έχει μία ομάδα και αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Ολες οι άλλες ομάδας είναι ερασιστεχνικές».

TRADE MARK KAI ΒΡΑΔΙΝ0 3-4


Mάλλον την έχετε δει όλοι την διαφημισάρα γιατί κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες σε όλα σχεδόν τα στοιχηματικά έντυπα, αλλά εγώ όφειλα να την προβάλω. ''Νικητής.....μόνο ένας!'' γράφει. Καμιά ισοπαλία θα έχουμε δηλαδή. Δεν θα σχολιάσω τίποτα παραπάνω, απλώς από εδώ και πέρα η διπλή φανέλα θα αποτελεί το λογότυπο, το σήμα κατατεθέν του γνωστού πορνείου.

Βραζιλία και Αργεντινή το βράδυ και θα φύγει όπου να ΄ναι το παρακάτω σύστημα :

Ατλέτικο Μινέιρο v Κρουζέιρο.....Χ.....3.20
Γκoϊάς v Σπορτ Ρεσίφε.....2.....4.50 (Draw no Bet)
Σάντος (όχι Φερνάντο) v Βιτόρια.....Χ.....3.40
Ρίβερ Πλέιτ v Ιντεπεντιέντε.....2.....3.20

(sport) PLUS : Η φιλική ανατροπή 2/1 στο Β' Ιταλίας. 34.00 φοραί την πονταρισιά.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

Ρε...τι ανοίγω το PC λίγο πριν κοιμηθώ;;;ΕΕΕεεεΕΕΕ

Έδωσε λέει συνέντευξη ο Πλιατσικας και τι είπε;;;
"Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε Εθνική!" Η πικρία του για την ΑΕΚ "το ότι πήρε μόνο 300.000 ευρώ από τη μεταγραφή μου είναι μεγάλη αποτυχία της"...

Δεν συνέχισα να διαβάζω...ΕΜΕΤΟΣ ρε...αν θέλετε ψάχτε την στο contra.gr...

Άντε βρρε μαλ********...αντε βρε παλαιοπου****...δεν μας γα***** λέω εγω....
Σε ποιο μαμημενο πλανήτη ζεις;;; Σκατο-φλωρε με το μαλλί πλατίνα..που νομίζεις ότι ξέρεις και μπάλα...

Αντί να είστε ευχαριστημένα...είστε και αχάριστα τσογλάνια ρε...ΠΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ..επειδή είχατε ένα μπάρμπα ή έναν πατέρα στα κόλπα που σας αβαντάρανε από μικτή σε μικτή, εθνική σε εθνική κ.ο.κ γίνατε και παίχτες, σε μία εποχή που στην ΑΕΚ δεν είχανε να φάνε... ΜΕΤΑ ΜΕ κάνετε και το μαλλί και θα βρήκατε και κάνα μάνατζερ της 1ης σειράς και σας έκλεισε και την μεταγραφή... και είναι και αποτυχημένη η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ... τσογλάνακια... ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ... πόσα δώσατε στον ΑΒΑΝΤΑΔΩΡΟ;;; μήπως δώσατε και παραπάνω από το 300.000 της μεταγραφάρας σου;;;;

Τι μπάλα να δείς μετά...

free counters