Εδώ Πολυτεχνείο, Εκεί Μυθοτεχνείο

* Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, 12:11 *

'Οι ήρωες του Πολυτεχνείου έριξαν την χούντα και θυσίασαν τις ζωές τους για την Δημοκρατία.'

Καλό ακούγεται ακόμα και σήμερα. Πιασάρικο θα έλεγα (και λέω). Δυστυχώς για μας και ευτυχώς για κάποιους άλλους, αυτά μας μάθαιναν.

Ευτυχώς όμως για την αλήθεια, και δυστυχώς αυτή τη φορά για αυτούς τους άλλους τα πραγματικά γεγονότα είναι αλλίως:

Μύθος Νο1:
- Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στα μέσα Νοεμβρίου του '73 έριξε την χούντα.

Η αλήθεια είναι οτι η επταετία τελείωσε τον Ιούλιο του '74. Στα μέσα Νοεμβρίου του '73, υπήρχε μεταβατική κυβέρνηση για να κάνει εκλογές σε 3-4 μήνες (σαν τη σημερινή;) μιας και οι Απριλιανοί είχαν ήδη παραιτηθεί, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα έγινε 'πραξικόπημα στο πραξικόπημα' από τον Ιωαννίδη που κράτησε 8 μήνες. Ποια χούντα έριξαν δηλαδή;

Μύθος Νο2:
- Οι νεκροί του Πολυτεχνείου.

Σέβομαι όλους όσους θυσιάστηκαν για τις ιδέες τους έστω κι αν διαφωνώ μ΄αυτές έστω κι αν αυτές δεν άξιζαν. Αλλά νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο όπως γράφουν κι όλες οι μετά του '75 δικαστικές αναφορές, δεν υπήρξε. Άλλωστε η Βουλή(η ποια;) ψήφισε νόμο για την συνταξιοδότηση των συγγενών των νεκρών του Πολυτεχνείου, αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανείς να τις διεκδικήσει. Θύματα της επταετίας υπήρξαν, αλλά όχι στο Πολυτεχνείο.

Μύθος Νο3:
- Οι ήρωες του Πολυτεχνείου.

Οι ποιοι; Να αναφερθώ σε Δαμανάκη, Λαλιώτη, Παπουτή, Πρωτόπαπα, Ρέππα, Σκανδαλίδη και όλους τους σχετικούς; Γελάνε και τα γρασίδια της Φιλοσοφικής. Να αναφερθώ στους υπόλοιπους 'ανώνυμους'; Θα αναφερόμουν αν είχαν κάνει πράξεις ήρωα κι αν είχε θυσιαστεί έστω κι ένας.

Μύθος Νο4:
- Έφεραν την Δημοκρατία.

Άλλο η Δημοκρατία, κι άλλο η Κυνο-Βολευτική Δημοκρατία που έχει λένε κι έναν Πρόεδρο.

Ωραίοι λοιπόν οι μύθοι και τα παραμύθια για να στηρίζονται πολιτεύματα και προπαγάνδες αλλά μέχρι εκεί και για όσους σας παίρνει.

Όσο για την επταετία των Συνταγματαρχών, η αλήθεια είναι οτι εξωτερικές δυνάμεις και παράγοντες την έφεραν και οι ίδιες/ίδιοι την έριξαν. Όπως αλήθεια είναι αρκετά από τα άσχημα και τα αρνητικά που της καταλογίζουν. Οι αιτίες όμως, οι λόγοι και οι αφορμές όλων αυτών σε κάποιο άλλο ταξίδι.

Φλου

* Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, 12:06 *

Εδώ η ανατροπή:
Και εδώ το έγκλημα:
free counters